Dziennik mik333sz, 19 sty 17

troche czasu z rana sie znalazlo i pobawilem sie z nalesnikami na potem.
5jajek(oddzielone bialko i zoltko), do zoltek wrzucam make kokosowa(40g), dolewam mleka prosto od krowy(70ml) i miksuje. w miedzyczasie ubijam bialka na piane.
rozgrzewam patelnie z rozsmarowanym olejem kokosowym. lacze ubite bialko z masa ale juz delikatnie za pomoca lyzki.
wkladam na patelnie i przykrywam, jak gora sie zetnie to przewracam na 2strone. wychodza fajne puszyste placki/placuszki:)
masa do tego twarogowo-mascarponowo-smietankowo-kokosowa:-) ale to w nastepnej fotce przy jedzeniu

Zobacz Kalendarz Diety, 19 stycznia 2017:
2724 kcal Tłusz: 225,99g | Białk: 132,83g | Węglo: 32,74g.   Śniadanie: Henryk Kania Śląska, Społem Majonez Kielecki, Henryk Kania Śląska, Mleczna Dolina Śmietanka 30%, Delikate Twarog Krajanka Poltlusty, Sottile Gusto Mascarpone, Olej Kokosowy, Bio Planet Mąka Kokosowa, Jajko, Mleko Od Krowy. więcej...

   Wsparcie   

Komentarze 
mimo ze ponoc umiem gotowac to powiem ci ze mi by sie nie chcialo tak bawic :D 
19 sty 17 przez użytkownika: vibo69
MIk jest zawsze natchnieniem:)) 
19 sty 17 przez użytkownika: moonfire666
tyle roboty i tylko tyle tego wyszło? 😁 
19 sty 17 przez użytkownika: sylwia.syl78
moze smak jest warty. ktoz to wie ;) ja sie nie skusze :P 
19 sty 17 przez użytkownika: vibo69
hmm teraz mnie wkurza brak firanki :) 
19 sty 17 przez użytkownika: CLLPL
widzisz... Mik robi to specjalnie, by nas sprowokowac:0 
19 sty 17 przez użytkownika: moonfire666
photoshop i jedziesz :D 
19 sty 17 przez użytkownika: vibo69
haha mozna zrobic jako male racuchy/nalesniki takie, wyjda fajne puszystw. z tego co zauwazylem to trzeba uwazac z maka kokosowa, bo nadmiar zbyt mocno zageszcza i moga sie wydawac troche suche(starczyla by polowa z tego moim zdaniem ze 20g) 2fotki nie bedzie:) placki zjedzone zanim odpalilem tel:) w zamian mam pomysl na cos ekstra, jak wyjdzie zjadliwe to wrzuce z przepiem:)  
19 sty 17 przez użytkownika: mik333sz
nu brak firanki nie przeszkadza choć faktycznie to już chyba znak firmowy Mika 😃 . . ja czekam z niecierpliwością na ten extra przepis bo weekend blisko i zjadloby się coś fajnego 😉 
19 sty 17 przez użytkownika: sylwia.syl78
Zrobilem Nutelle domowa:) Uprazyc na patelni 100g orzechow laskowych, Zmielic najpierw w maszynce do miesa, bo szkoda blender spalic. Potem do blendera wrzucic, dosypac kakao, miodu do smaku i blendowac do uzyskania wymaganej konsystencji:-) Caly przepis hehe 
21 sty 17 przez użytkownika: mik333sz

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi mik333sz


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.