Sałatka wątróbkowa z malinami 😋🥗 Uwielbiam to połączenie 😍
|
1344 kcal
|
Tłusz: 33,11g | Białk: 113,67g | Węglo: 135,02g.
Śniadanie: Borówka Amerykańska, AH Jam, AH Basic Havermout. Lunch: AH Snack Tomaatjes, Mieszane Sałaty, Hortex Maliny Mrożone, Wątróbka Drobiowa. Obiad: Lubella Makaron Nitki Cięte Nr 2, Rosół. Przekąski/Inne: Galaretka z Kurczaka. więcej...
|
|
Komentarze
02 lut 20 przez użytkownika: KwiatLotosu
|
Wygląda super i pewnie też tak smakuje. 😋
02 lut 20 przez użytkownika: Jagnieszka1
|
😍🥗uwielbiam ta sałatkę pare lat temu pierwszy raz jadłam to połączenie w restauracji w moim rodzinnym mieście, teraz zawsze jak tam jestem to ja zamawiam 😉 a ze wczoraj miałam za dużo wątróbki na obiad to resztę wykorzystałam do tej sałatki 😊
Polecam spróbować 😋 maliny to moje ulubione owoce
02 lut 20 przez użytkownika: EwaEmi
|
02 lut 20 przez użytkownika: Klondik74
|
A powiedz mi jaka to wątróbka?
02 lut 20 przez użytkownika: ostry
|
02 lut 20 przez użytkownika: fatslawio
|
02 lut 20 przez użytkownika: gaweł_po_40
|
Nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło, że może istnieć coś takiego. Moja opinia jest 100% tożsama z opinią Jakajaaga
02 lut 20 przez użytkownika: glob198
|
04 lut 20 przez użytkownika: st.piwowarski
|
🥗
Oczyszczoną z błon wątróbkę kroimy na kawałki podobnej wielkości i moczymy w mleku przez około godzinę. Odsączamy, bardzo dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy pieprzem i posypujemy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbkę na jasno brązowy kolor (około 2 – 3 minuty z każdej strony). Odstawiamy z ognia i troszkę solimy.Do rondelka dodajemy pół szklanki malin, dusimy na małym ogniu, aż puszczą sok, rozgniatamy łyżką. Na talerzach rozkładamy sałatę, na której układamy kawałki wątróbki, pokrojoną cebulę, pomidora i polewamy sosem malinowym. Dekorujemy pozostałymi malinami i natką pietruszki. Smacznego 🙂🥗🤗
05 lut 20 przez użytkownika: EwaEmi
|
wydaje mi się że nie lubię wątróbki, ale bardzo dawno nie podejmowałam próby...a ta sałatka tak kusi, że chyba zrobię kolejne podejście :D
05 lut 20 przez użytkownika: katarzynapierzyna
|
Zawsze można spróbować 🤗😋 Nie trzeba od razu pół kilo smażyć tylko troszkę wątróbki a więcej sosu zrobić.
05 lut 20 przez użytkownika: EwaEmi
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|