|
1544 kcal
|
Tłusz: 83,75g | Białk: 104,38g | Węglo: 95,70g.
Śniadanie: Cukier Puder, Wedel Czekolada Gorzka, Kaufland Skyr Naturalny, Pilos Serek Naturalny, Kawa. Lunch: Ser Gouda, Gotowane Brokuły (bez Dodatku Tłuszczu przy Gotowaniu), Pieczeń Wieprzowa (tylko Chude Mięso Spożyte). Obiad: Sernik. więcej...
|
|
1584 kcal
|
Ćwiczenie:
Chodzenie (Umiarkowane) - 5/kph - 1 godzina, Odpoczywanie - 16 godziny i 30 minut, Spanie - 6 godziny i 30 minut. więcej...
|
|
Komentarze
Co to? Ale mega wygląda 🤤😍
08 mar 21 przez użytkownika: bethebestversionofme
|
08 mar 21 przez użytkownika: Renata Wisniewska
|
08 mar 21 przez użytkownika: dawewaaa
|
08 mar 21 przez użytkownika: karolina19.85
|
obstawiałem babkę cytrynową 🙄 serniczek piękności😍
08 mar 21 przez użytkownika: misiolot
|
mmmm! proszę napisać jak zrobić takie cudo 😍
08 mar 21 przez użytkownika: kloudzik
|
08 mar 21 przez użytkownika: Ewolinda
|
Już trzeci raz zabierałam się za ten sernik i w końcu mi wyszedł 🤭😂 Połączyłam różne przepisy , potrzebne są: 5 jajek, 210g serka (ja użyłam serka naturalnego Pilos z Lidla), 42g masła, 80ml mleka, 50g mąki, 17g skrobi ziemniaczanej, 1 łyż. soku z cytryny, 120g cukru pudru, szczypta soli
08 mar 21 przez użytkownika: dawewaaa
|
1. Forma – tortownica o średnicy 18cm, wyłożyć dno i boki tak by wystawały ponad brzeg formy, dokładnie zabezpieczyć folią aluminiową, bo ciasto robi się z kąpieli wodnej. Ja zrobiłam to tym razem dwoma warstwami foli
2. Do garnka wrzucić masło i mleko podgrzać delikatnie do roztopienia masła. Zdjąć z ognia i dodać serek. Gdy masa wystygnie dodać żółtka, przesiane obie mąki oraz sok z cytryny.
3. Białka ubić z sola, gdy będzie się robić białe zacząć partiami dodawać przesiany cukier puder. Miksujemy do uzyskania sztywnej masy.
4. Dodawać ubite białka do masy partiami (3-4) i delikatnie mieszać szpatułką.
5. Masę wlać do tortownicy, a tortownicę umieścić w większej blaszce i zalewany wrzątkiem do 1/3 wysokości tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika ( na dolnym poziomie, bez termo obiegu i wiatraka) i pieczemy przez 15 min, następnie zmniejszamy temperaturę do 135° i pieczemy 30-35 min. Pod koniec zwiększyłam jeszcze raz do 200° i piekłam kilka min dłużej, ponieważ moje ciasto było bardzo blade z wierzchu. Pozostawić w piekarniku przez 30 min. Bardzo ważnej jest żeby nie otwierać piekarnika przez cały ten czas.
08 mar 21 przez użytkownika: dawewaaa
|
co to za serek naturalny?
08 mar 21 przez użytkownika: moonfire666
|
moonfire666, taki w dużym opakowaniu 400g, w przepisach jest zazwyczaj podany serek philadelphia albo Wieluń, ale nie mogłam ich w żadnym sklepie znaleźć 😩
09 mar 21 przez użytkownika: dawewaaa
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|