09 maj 24 przez użytkownika: AgataTeraz
|
ja kupiłem garnek jakieś 4tyg temu. jeszcze nie został umyty. w kółko dokładam mięsa do rosołu 🤣
09 maj 24 przez użytkownika: vibo69
|
jaka cebulką cudnie zarumieniona😍
09 maj 24 przez użytkownika: Pani Sowa
|
Ta cebula jeszcze w krążki pokrojona. No piękne po prostu.
09 maj 24 przez użytkownika: siwern
|
Cebula wygląda jak cinnamon rolls :)
09 maj 24 przez użytkownika: Dorszyk
|
Najlepsze jedzenie ever :)
09 maj 24 przez użytkownika: eweeliii
|
skoro już mowa o rosole w stylu pro to polecam wszystkie warzywa przed gotowaniem podpiec aż się zarumienią. różnica jest diametralna 😊
10 maj 24 przez użytkownika: vibo69
|
Danie ponadczasowe
Też dzisiaj gotuję.
Ze świeżym lubczykiem 😇
10 maj 24 przez użytkownika: klopsik1
|
Ja polecam mieszać kilka rodzajów mies, szyjka z indyka/innego kuraks, trochę wołowiny etc. I kilka plastrów imbiru razem z mięsem na początek dać. Świetnie wychodzi.
10 maj 24 przez użytkownika: siwern
|
Pni Sowa, siwern, Dorszyk - faktycznie ładnie wyglądają te cebulki - trochę jak gwiazdy z obrazu Van Gogh'a😋 a tak poważnie- wcześniej miałam płytę gazową, więc cebula była opalana, teraz mam indukcję i zamiast stać z palnikiem gazowym i opalać cebulkę, "smażę" ją na suchej patelni w plasterkach - wychodzi taka ładna😍
10 maj 24 przez użytkownika: Klaudiapa
|
Vibo - właśnie nie próbowałam jeszcze z pieczonych warzyw. Niektórzy pieką razem z warzywami również mięso, ciekawe jaki byłby smak🤔
10 maj 24 przez użytkownika: Klaudiapa
|
Agata, eweliii - jedna z moich ulubionych zup, no może bardziej kocham tylko barszcz czerwony😋
10 maj 24 przez użytkownika: Klaudiapa
|
Klopsik- u mnie zazwyczaj lubczyk i natka pietruszki, ale akurat się skończył w warzywniaku, a i zapas z zamrażarki gdzieś umknął 😥
10 maj 24 przez użytkownika: Klaudiapa
|
Siwern - akurat tutaj mam kurczaka, indyka i wołowinę właśnie. Czasem dodaję takie "rosołowe" części kaczki. Ale z imbirem jeszcze nie próbowałam🤔🙂
10 maj 24 przez użytkownika: Klaudiapa
|