Beza - 83 kcal i szampan przed 14-tą. Urlop😉
|
1330 kcal
|
Tłusz: 11,59g | Białk: 31,85g | Węglo: 234,63g.
Śniadanie: Kopiko Kawa Kopiko Java Coffee 3In1, Kawa Espresso, Banan, Pomarańcze. Lunch: Żurawina, Winogrona, Ananas, Mango, Gellwe Bita Śmietana Śnieżka Light, Białko Jaja Kurzego, Szampan. Obiad: Biedronka Pieczarki, Grzyby, Makaron Pełnoziarnisty, Primo Gusto Makaron Razowy, Kapust Kiszona lub Kwaszona, Mroźna Kraina Włoszczyzna Słupki. Przekąski/Inne: Pomarańcze, Mandarynki, Storck Merci. więcej...
|
|
4071 kcal
|
Ćwiczenie:
Jazda na Rowerze (Spokojna) - <16/kph - 20 minut, Spacer - 1 godzina i 19 minut, Odpoczywanie - 14 godziny i 21 minut, Spanie - 8 godziny. więcej...
|
|
Komentarze
19 gru 17 przez użytkownika: mstaskowiak
|
19 gru 17 przez użytkownika: Srelus
|
Srelus jak zawsze miły komentarz. Dziękuję😉
mstaskowiak to wersja ultra light, Żona zaproponowała do szampanka, za słodyczami nie przepadam no ale sama zrobiła więc zjeść trzeba.
19 gru 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
|
Raz na jakiś czas każdemu wolno mnie też się zdarza skusić na coś słodkiego 😁
19 gru 17 przez użytkownika: mstaskowiak
|
Proszę. Ja żrem co weekend. Nie mam jakiś chorych restrykcji, tylko jeśli chodzi o przetworzone jadło. Jabłko nikogo nie zabije, tak samo, odpowiednie pieczywo. Po trzech latach LCHF stwierdzam, że restrykcyjna forma tej diety to głupota.
19 gru 17 przez użytkownika: Srelus
|
Beza... uwielbiam pod każdą postacią 😋
19 gru 17 przez użytkownika: Smash22222
|
I tu się z Tobą zgodzę najgorsze przetworzone żarcie, nie ma jak samenu zrobić dość że widzisz co jest to i smak 100% lepszy 😀
19 gru 17 przez użytkownika: mstaskowiak
|
czym słodzona jest ta beza? :) wygląda świetnie :)
20 gru 17 przez użytkownika: Gosiabur
|
Robiąc samemu, też sie przetwarza. Niestety, nie wszystko da się pożreć na surowo. ;) Pawbrz, fajna bezunia. Na święta też sobie upiekę, już mam opracowany lajtowy tort Dacquise. No, średnio lajtowy, ale na pewno ma 1/3 tych kalorii, ile byłoby w kupionym.
20 gru 17 przez użytkownika: Eulalia.Pstryk
|
20 gru 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
|
20 gru 17 przez użytkownika: Gosiabur
|
Elulalia, podrzucisz przepis?
bo po pieczeniu co niektórych ciast na pewno trochę białek zostanie i warto w coś sprawdzonego je przekuć 😉
zwykle lądują jako dodatek do sadzonych 😀
21 gru 17 przez użytkownika: bea.tris
|
a ta beza z erytrytolem jest chrupiaca taka jak z cukrem? Kiedyś próbowałam z ksylitolem robić ale to totalna pomylka trzeba bylo je suszyc i tak były dziwne.
21 gru 17 przez użytkownika: bimbabimba1
|
bimbabimba 1 zdecydowanie jest chrupiąca, jedna się nawet pokruszyła😉
21 gru 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
|
Z erytrolem wychodzą kruche i chrupiące. Bea. Tris, przepisik proszzzz. ;)
Beza:
3 białka
30 g mąki ziemniaczanej
200 g erytrolu (zasada jest taka, że 50 g cukru na białko, ale erytrolu trzeba wziąć trochę więcej, bo mniej słodki)
łyżeczka soku z cytryny
w wersji nie dla ortodoksów dietetycznych, można dodać trochę cukru waniliowego
Ubić białka na sztywno, dodawać po trochu erytrol aż do uzyskania lśniącej, sztywnej masy. Po troszku wmieszać łyżką/trzepaczką mąkę i sok cytrynowy. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dowolnej formie, można sobie uklepać kółko, wieniec, beziki, co kto lubi. :D Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zmniejszyć temperaturę do 130 i piec 40 - 45 minut, a później zmniejszyć do ok. 100 stopni i suszyć następne 45 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Krem:
250 g niekwaśnego serka (ja używam Ricotty z Tesco, bo słodka i najchudsza z ricott - 103 kcal/100 g)
150 serka Danio waniliowego
1 śmietan - fix
ugniecione pastylki słodzika do posłodzenia, albo erytrol zmielony na puder
posiekane orzechy włoskie i daktyle (ilość wedle uznania)
Serki ubić ze śmietan - fixem i słodzikiem, wymieszać z bakaliami. Udekorować bezę elegancko i wytwornie kremem, a jeżeli nie odchudzamy się strrrrasznie hardkorowo, można pokapać jeszcze karmelem albo masą kajmakową, co bardzo ładnie podbija smak. Dekorujemy, pożeramy, nie mamy wyrzutów sumienia. :D
Smacznego.
24 gru 17 przez użytkownika: Eulalia.Pstryk
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
Historia Wagi gaweł_po_40
|