Dziennik gaweł_po_40, 19 gru 17

Beza - 83 kcal i szampan przed 14-tą. Urlop😉

Zobacz Kalendarz Diety, 19 grudnia 2017:
1330 kcal Tłusz: 11,59g | Białk: 31,85g | Węglo: 234,63g.   Śniadanie: Kopiko Kawa Kopiko Java Coffee 3In1, Kawa Espresso, Banan, Pomarańcze. Lunch: Żurawina, Winogrona, Ananas, Mango, Gellwe Bita Śmietana Śnieżka Light, Białko Jaja Kurzego, Szampan. Obiad: Biedronka Pieczarki, Grzyby, Makaron Pełnoziarnisty, Primo Gusto Makaron Razowy, Kapust Kiszona lub Kwaszona, Mroźna Kraina Włoszczyzna Słupki. Przekąski/Inne: Pomarańcze, Mandarynki, Storck Merci. więcej...
4071 kcal Ćwiczenie: Jazda na Rowerze (Spokojna) - <16/kph - 20 minut, Spacer - 1 godzina i 19 minut, Odpoczywanie - 14 godziny i 21 minut, Spanie - 8 godziny. więcej...

26 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
Taki to pożyje 😁😁😁 
19 gru 17 przez użytkownika: mstaskowiak
Czas zacząć żryć o_O. 
19 gru 17 przez użytkownika: Srelus
Srelus jak zawsze miły komentarz. Dziękuję😉 mstaskowiak to wersja ultra light, Żona zaproponowała do szampanka, za słodyczami nie przepadam no ale sama zrobiła więc zjeść trzeba. 
19 gru 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
Raz na jakiś czas każdemu wolno mnie też się zdarza skusić na coś słodkiego 😁 
19 gru 17 przez użytkownika: mstaskowiak
Proszę. Ja żrem co weekend. Nie mam jakiś chorych restrykcji, tylko jeśli chodzi o przetworzone jadło. Jabłko nikogo nie zabije, tak samo, odpowiednie pieczywo. Po trzech latach LCHF stwierdzam, że restrykcyjna forma tej diety to głupota.  
19 gru 17 przez użytkownika: Srelus
Beza... uwielbiam pod każdą postacią 😋  
19 gru 17 przez użytkownika: Smash22222
I tu się z Tobą zgodzę najgorsze przetworzone żarcie, nie ma jak samenu zrobić dość że widzisz co jest to i smak 100% lepszy 😀 
19 gru 17 przez użytkownika: mstaskowiak
czym słodzona jest ta beza? :) wygląda świetnie :) 
20 gru 17 przez użytkownika: Gosiabur
Robiąc samemu, też sie przetwarza. Niestety, nie wszystko da się pożreć na surowo. ;) Pawbrz, fajna bezunia. Na święta też sobie upiekę, już mam opracowany lajtowy tort Dacquise. No, średnio lajtowy, ale na pewno ma 1/3 tych kalorii, ile byłoby w kupionym.  
20 gru 17 przez użytkownika: Eulalia.Pstryk
gosiabur Erytrytolem 
20 gru 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
Super patent :) 
20 gru 17 przez użytkownika: Gosiabur
Elulalia, podrzucisz przepis? bo po pieczeniu co niektórych ciast na pewno trochę białek zostanie i warto w coś sprawdzonego je przekuć 😉 zwykle lądują jako dodatek do sadzonych 😀 
21 gru 17 przez użytkownika: bea.tris
a ta beza z erytrytolem jest chrupiaca taka jak z cukrem? Kiedyś próbowałam z ksylitolem robić ale to totalna pomylka trzeba bylo je suszyc i tak były dziwne.  
21 gru 17 przez użytkownika: bimbabimba1
bimbabimba 1 zdecydowanie jest chrupiąca, jedna się nawet pokruszyła😉 
21 gru 17 przez użytkownika: gaweł_po_40
Z erytrolem wychodzą kruche i chrupiące. Bea. Tris, przepisik proszzzz. ;) Beza: 3 białka 30 g mąki ziemniaczanej 200 g erytrolu (zasada jest taka, że 50 g cukru na białko, ale erytrolu trzeba wziąć trochę więcej, bo mniej słodki) łyżeczka soku z cytryny w wersji nie dla ortodoksów dietetycznych, można dodać trochę cukru waniliowego Ubić białka na sztywno, dodawać po trochu erytrol aż do uzyskania lśniącej, sztywnej masy. Po troszku wmieszać łyżką/trzepaczką mąkę i sok cytrynowy. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dowolnej formie, można sobie uklepać kółko, wieniec, beziki, co kto lubi. :D Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zmniejszyć temperaturę do 130 i piec 40 - 45 minut, a później zmniejszyć do ok. 100 stopni i suszyć następne 45 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. Krem: 250 g niekwaśnego serka (ja używam Ricotty z Tesco, bo słodka i najchudsza z ricott - 103 kcal/100 g) 150 serka Danio waniliowego 1 śmietan - fix ugniecione pastylki słodzika do posłodzenia, albo erytrol zmielony na puder posiekane orzechy włoskie i daktyle (ilość wedle uznania) Serki ubić ze śmietan - fixem i słodzikiem, wymieszać z bakaliami. Udekorować bezę elegancko i wytwornie kremem, a jeżeli nie odchudzamy się strrrrasznie hardkorowo, można pokapać jeszcze karmelem albo masą kajmakową, co bardzo ładnie podbija smak. Dekorujemy, pożeramy, nie mamy wyrzutów sumienia. :D Smacznego.  
24 gru 17 przez użytkownika: Eulalia.Pstryk

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi gaweł_po_40


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.