Dziennik Laura LLL

46 do 50 z 151
Strona:   Poprzednie  ...   6   7   8   9   10   11   12   13   14 ...  Następny

21 maja 2021

pudding kokosowy z chia z musem mango 330 kcal; mój nowy słodko zdrowy grzeszek odżywczy

przepis na 2 porcje:
KOKOSOWY PUDDING Z CHIA Z MANGO  330 kcal / na 1 porcję (bez migdałów 300 kcal)

zdrowe tłuszcze:
• 1 łyżeczka (10 g) pokruszonych orzechów np. migdały w płatkach
bazowy płyn:
• 200 ml mleczko kokosowe BIO 5-7% House of Asia 400 ml
zboża i nasiona:
• 3 łyżki (30 g) nasion chia
• 1 łyżka (10g) wiórków kokosowych
dodatek smakowy:
• 10 g miodu lub cukru trzcinowego
• opcjonalnie: 1 szczypta mielonego cynamonu – najlepiej cynamon cejloński (odrobina do podkreślenia smaku mango)
owoce:
• 1 mango (200 g)
• 50 g malin lub borówek

Sposób przygotowania:
1. Mleko kokosowe 150 ml zblendować z wiórkami kokosowymi i miodem. Następnie dodać nasiona chia i wymieszać łyżką (nasion chia nie blendować). Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny… (mleczko można też podgrzać, a potem dodać do niego nasiona chia by bardziej napęczniały).
2. Mango zmiksować z 50 ml mleka kokosowego.
3. Przygotuj dwie szklanki do drinków (o pojemności 300 ml). Nałóż kokosowy pudding z chia do szklanki, a na wierzch mus z mango – lub odwrotnie: na spód mus z mango a na wierzch pudding kokosowy z chia. Dwie gotowe porcje wstaw do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.
4. Przed podaniem przyozdabiamy świeżym listkiem mięty bądź limonką i na warstwę mango posypujemy starty imbir lub nasiona granatu. Jeśli warstwy są odwrotnie to na wierzch kokosowego puddingu z chia owoce: maliny lub borówki oraz migdały.

20 maja 2021

14 maja 2021

13 maja 2021

12 maja 2021



Historia Wagi Laura LLL


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.