Dziennik vibo69, 23 mar 17

skromne śniadanie 😁

Zobacz Kalendarz Diety, 23 marca 2017:
1911 kcal Tłusz: 152,91g | Białk: 112,51g | Węglo: 16,46g.   Śniadanie: Mikado Sos Czosnkowy, Jajko, Lubię Kiełbasa z Czosnkiem. Obiad: Szczypiorek, Cebule, Chrzanowska Manufaktura Wędlin Salcesonik Mini. Przekąski/Inne: Tarczyński Kabanos Extra Wieprzowy z Dodatkiem Wołowiny. więcej...
2168 kcal Ćwiczenie: Odpoczywanie - 6 godziny i 15 minut, Chodzenie (Umiarkowane) - 5/kph - 1 godzina, Ćwiczenia Siłowe (Umiarkowane) - 45 minut, Spanie - 8 godziny, Praca w Biurze Siedząca - 8 godziny. więcej...

12 zwolenników    Wsparcie   

Komentarze 
z majonezem? z CUKREM?? :)  
23 mar 17 przez użytkownika: ołowiana wrona
Przecież majonez to prawie sam tłuszcz 
23 mar 17 przez użytkownika: timonletho
sos czosnkowy ;) calutkie 7,5g wegli w 860kcal 😁 
23 mar 17 przez użytkownika: vibo69
Łoooo matko ale wyżerka :) 
23 mar 17 przez użytkownika: dreamer1897
tylko chyba ciut za twarde te jajca wyszły😜 
23 mar 17 przez użytkownika: koliberka
troche. nie umiem sie wstrzelic w ten garnek zeby mi wyszly tak jak trzeba. ale sukcesywnie bede zmniejszal czas az dojde do perfekcji :P 
23 mar 17 przez użytkownika: vibo69
12 minut (przy wrzucaniu na zimną wodę) na większości garnków się sprawdza :) 
23 mar 17 przez użytkownika: ewcia1912
no wlasnie gryps w tym ze w tym garnku po 12 minutach to sie jeszcze woda nie gotuje :D 
23 mar 17 przez użytkownika: vibo69
A nie za dużo wody? xD Indukcja czy gazowe? 
23 mar 17 przez użytkownika: ewcia1912
wody tyle co zakryć. gaz rzecz jasna. Ale to i tak kwestia garnka bo patent który podajesz stosuje już bynajmniej z 10 lat i zawsze było spoko 
23 mar 17 przez użytkownika: vibo69
3,5 min od zagotowania powinno być ok 
23 mar 17 przez użytkownika: CLLPL
widzisz. po to patent z kilkunastoma minutami zeby sie nie bawic z patrzeniem czy juz sie gotuje czy nie :D ale to chyba sie nie sprawdza jak jest wiecej jajek :P albo jak one poleza dluzej bez obierania.. kij wie 
24 mar 17 przez użytkownika: vibo69
Wyłączone jajka musisz zalać zimną wodą i zostawić w niej na trochę jeśli ich nie odbierasz, inaczej nawet wyciągnięte z wody będą w środku "dochodzić". Przetestowane, nieraz gotuję jajka na miękko i twardo za jednym zamachem. Te drugie zostawiam wyciągnięte z wody bez zalania i po przestygnięciu są już na twardo. 
24 mar 17 przez użytkownika: mal_07
Piękna wyżerka :) Też dziś miałem jaja, ale z kawiorem :) 8 minut od zagotowania i są git! 
24 mar 17 przez użytkownika: bmariusz
vibo. mierzysz czas do zagotowania + 3,5 min. ten pierwszy raz.... jesli taki sam garnek ilosc wody to potem powinno byc ok. Ilosc jajek ma znaczenie 2 czy 10. jak sa z lodowki. nizsza temp i troche później woda się zagotuje. jak stoja w temp otoczenia nie ma znaczenia. Ja trzymam w spiżarce, cieplej niz w lodówce, chłodniej niż w domu. Wiem wiem... ale nie leżą dłuzej jak tydzień. a mam prosto spod kurzego tylka ;) 
24 mar 17 przez użytkownika: CLLPL
ja do wrzątku wrzucam jaja i 7minut odmierzam od tego momentu, półpłynna forma żółtka, na początku woda się nie gotuje no ale i tak jest gorąco więc w środku białko się ścina ;d 
24 mar 17 przez użytkownika: nachodonozor
z tego co czytam to macie straszne problemy z jajami ;))  
24 mar 17 przez użytkownika: Tatami 150
ale jaja 😁 
24 mar 17 przez użytkownika: vibo69
do wrzątku i 5-7 minut w zależności od wielkości jaj 
24 mar 17 przez użytkownika: lillly78

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi vibo69


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.