Dziennik monika1256, 18 wrz 20

Mam problem z moją wagą. Nic nie spada.
Odżywiam się tak samo jak wcześniej. Waga pięknie spadala. A od jakiegoś miesiąc nic ani drgnie. Próbowałam nawet jeść mniej ale to też nic nie daje. Brakuje mi 3.5 do celu a nic nie idzie 😔
53,5 kg Do tej pory straciłeś: 9,5 kg.    Wciąż do stracenia: 3,5 kg.    Zastosowanie diety: Dość Dobrze.

Zobacz Kalendarz Diety, 18 września 2020:
998 kcal Tłusz: 35,94g | Białk: 40,16g | Węglo: 131,65g.   Śniadanie: Bjorg Porridge Figue Framboise, Mroźna Kraina Truskawki Mrożone ,  Banan. Lunch: Zupa Jarzynowa. Obiad: Saint Eloi Galettes aux Légumes du Jardin,  Brokuły (Pędy, Mrożone), Gotowane Marchewki,  Jajko Sadzone. Przekąski/Inne: Chabrior Barre de Céréales Fruits Rouges,  Kawa z Mlekiem. więcej...
stała waga

9 zwolenników    Wsparcie   

1 do 20 z 29
Komentarze 
A może organizm Ci sam mówi że to jest ok! A nie to co Ty sobie założyłaś! Ile masz wzrostu?  
18 wrz 20 przez użytkownika: Generał Rudy
zacznij jesc jak najrzadziej adekwatnie zwiekszajac porcje. ruszy 
18 wrz 20 przez użytkownika: vibo69
Mam 164cm wzrostu  
18 wrz 20 przez użytkownika: monika1256
I dorzuc jakieś ćwiczenia siłowe. Bo jeśli spadaloi przestało tzn że mięśni się trochę spaliło 
18 wrz 20 przez użytkownika: vibo69
moze jedz na przemian raz wiecej raz mniej , plus jak Rudy mowi moze twoje cialo nie chce chudnac cytujac moją ginekolożkę dosłownie ze wczoraj " ciało nie jest głupie i wykorzystuje zasoby jakie dostaje". Może to pora dla Ciebie by zwiększać tkankę mięśniową a nie chudnąć z tłuszczu? 
18 wrz 20 przez użytkownika: Paula+)
raczej nie o to chodzi. stawiam ze je za czesto i za duzo wegli. potoczny blad wszystkich odchudzajacych sie. 
18 wrz 20 przez użytkownika: vibo69
Jem lekkie śniadanie zazwyczaj owsianke albo omlet z owocami. Później piję kawę. Obiad około 16 i kolacja przed 20  
18 wrz 20 przez użytkownika: monika1256
Węglowodany (56%) Tłuszcze (24%) Białko (20%) no. typowe makro w stylu 'jak sie nie odchudzac' i 4 posilki. o 2 za duzo 
18 wrz 20 przez użytkownika: vibo69
Do kawy jakiś małokaloryczne batoniki. Więc z kawą wychodzi ze jem 4 razy dziennie  
18 wrz 20 przez użytkownika: monika1256
Słyszałam od mojej koleżanki która jest lekarzem ze lepiej jeść częściej  
18 wrz 20 przez użytkownika: monika1256
spóbuj jeść proteiny rano, jak lubisz słodkie z rana to ciasto proteinowe z mikrofali w 2 minuty(bez jajka by było szybciej) i masz na rano i do pracy, do kawy batonik proteinowy (patrz skład!) nie jest tragiczny bo wszystko w dobrych proporcjach jest dla ludzi (tylko nie daktylowy!) 
18 wrz 20 przez użytkownika: Paula+)
Monika1256 ty jesz tyle co w dziennik wpisujesz? 
18 wrz 20 przez użytkownika: ankap55
Lekarzy się nie uczy jak jeść. A to co ona ci powiedziała nie ma poparcia naukowego. 
18 wrz 20 przez użytkownika: vibo69
Chudnie sie od deficytu!!! Mozesz jesc same batoniki i byc na ujemnym bilansie i chudnac, rola węgli nie ma tu zadnego znaczenia! 
18 wrz 20 przez użytkownika: martynkas
Nagle się wypowiadasz nt. nauki vibo? Oj hipokryzja :)  
18 wrz 20 przez użytkownika: berbst
Spożywanie dwóch większych posiłków dziennie (śniadanie i lunch/obiad) jest bardziej skuteczne niż sześć mniejszych posiłków w schemacie o obniżonej energii u pacjentów z cukrzycą typu 2: randomizowane badanie krzyżowe. CELE / HIPOTEZA: Celem badania było porównanie wpływu sześciu (schemat A6) z dwoma posiłkami dziennie, śniadaniem i lunchem/obiadem (schemat B2), na masę ciała, zawartość tłuszczu w wątrobie (HFC), insulinooporność i funkcjonowanie komórek beta trzustki. METODY: W randomizowanym, otwartym, krzyżowym, jednoośrodkowym badaniu (przeprowadzonym w Pradze, Republika Czeska), przydzieliliśmy 54 pacjentów z cukrzycą typu 2 leczonych doustnymi środkami hipoglikemizującymi, zarówno mężczyzn, jak i kobiet, w wieku 30-70 lat, BMI 27 -50 kg / m (2) i HbA1c 6-11,8% (42-105 mmol / mol), zgodnie z dwoma schematami diety hipoenergetycznej, A6 i B2, każdy przez 12 tygodni. Randomizację i przydział do grup próbnych (n = 27 in = 27) przeprowadził centralny system komputerowy. Indywidualne obliczenia zapotrzebowania na energię dla obu schematów oparto na wzorze: (wydatek energii spoczynkowej × 1,5) - 2092 kJ. Dieta w obu schematach miała taką samą zawartość makroskładników odżywczych i energię (kalorykę). HFC zmierzono metodą protonowej spektroskopii rezonansu magnetycznego. Wrażliwość na insulinę mierzono za pomocą klamry izoglikemiczno-hiperinsulinemicznej i obliczano modelując matematycznie jako doustną wrażliwość na glukozę i insulinę (OGIS). Funkcję komórek beta oceniano podczas standardowych testów posiłków metodą dekonwolucji peptydu C i oceniano ilościowo za pomocą modelu matematycznego. Do analizy statystycznej zastosowano krzyżową analizę ANOVA 2 × 2. WYNIKI: Analiza zamiaru leczenia obejmowała wszystkich uczestników (n = 54). Zmniejszenie masy ciała w obu schematach (p <0,001), więcej dla B2 (-2,3 kg; 95% CI -2,7, -2,0 kg dla A6 vs -3,7 kg; 95% CI -4,1; -3,4 kg dla B2; p < 0,001). Zmniejszenie HFC w odpowiedzi na oba schematy (p <0,001), więcej dla B2 (-0,03%; 95% CI -0,033%, -0,027% dla A6 w porównaniu z -0,04%; 95% CI -0,041%, -0,035% dla B2 ; p = 0,009). Poziomy glukozy i peptydu C na czczo zmniejszały się w obu schematach (p <0,001), bardziej dla B2 (odpowiednio p = 0,004 ip = 0,04). Glukagon w osoczu na czczo zmniejszał się w schemacie B2 (p <0,001), podczas gdy wzrastał (p = 0,04) w schemacie A6 (p <0,001). OGIS wzrósł w obu schematach (p <0,01), więcej dla B2 (p = 0,01). Nie zaobserwowano żadnych działań niepożądanych dla żadnego ze schematów. WNIOSKI / INTERPRETACJA: Jedzenie tylko śniadania i lunchu zmniejszało masę ciała, HFC, glukozę w osoczu na czczo, peptyd C i glukagon oraz zwiększyło OGIS, więcej niż to samo ograniczenie kalorii podzielone na sześć posiłków. Wyniki te sugerują, że u pacjentów z cukrzycą typu 2 stosujących dietę hipoenergetyczną spożywanie większych śniadań i obiadów może być bardziej korzystne niż sześć mniejszych posiłków w ciągu dnia. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24838678 dziekuję za uwagę. 
18 wrz 20 przez użytkownika: vibo69
a i jeszcze o tym ze niby tylko kalorie się liczą... Randomizowana próba porównująca dietę o bardzo niskiej zawartości węglowodanów i dietę niskotłuszczową o ograniczonej kaloryczności w odniesieniu do masy ciała i czynników ryzyka sercowo-naczyniowego u zdrowych kobiet HIPOTEZA: Nieprzetestowane alternatywne diety odchudzające, takie jak diety o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, mają nieuzasadnioną skuteczność i mogą negatywnie wpływać na czynniki ryzyka sercowo-naczyniowego. Dlatego zaprojektowaliśmy randomizowane, kontrolowane badanie w celu określenia wpływu diety o bardzo niskiej zawartości węglowodanów na skład ciała i czynniki ryzyka sercowo-naczyniowego. METODA: Pacjentów przydzielono losowo do 6 miesięcy diety "ad libitum" (bez ograniczenia kalorycznego) o bardzo niskiej zawartości węglowodanów, albo diety o ograniczonej kaloryczności, gdzie 30% kalorii w postaci tłuszczu było ograniczeniem. Pomiary antropometryczne i metaboliczne oceniano na początku, po 3 miesiącach i 6 miesiącach. Pięćdziesiąt trzy zdrowe, otyłe ochotniczki (średni wskaźnik masy ciała 33,6 ± 0,3 kg / m2) zostały zrandomizowane; 42 (79%) ukończyło próbę. WYNIKI: Kobiety na obu dietach zmniejszyły zużycie kalorii o porównywalne ilości po 3 i 6 miesiącach. Grupa dietetyczna o bardzo niskiej zawartości węglowodanów straciła ponad 2x więcej wagi (8,5 ± 1,0 vs. 3,9 ± 1,0 kg; P <0,001) i ponad 2x więcej tkanki tłuszczowej (4,8 ± 0,67 vs. 2,0 ± 0,75 kg; P <0,01) niż grupa dietetyczna o niskiej zawartości tłuszczu. Średnie poziomy ciśnienia krwi, lipidów, glukozy na czczo i insuliny znajdowały się w granicach normy w obu grupach na początku badania. Chociaż wszystkie te parametry uległy poprawie w trakcie badania, nie zaobserwowano różnic między dwiema grupami dietetycznymi po 3 lub 6 miesiącach. β-Hydroksymaślan znacznie wzrósł w grupie o bardzo niskiej zawartości węglowodanów po 3 miesiącach (P = 0,001). WNIOSKI: W oparciu o te dane dieta o bardzo niskiej zawartości węglowodanów jest bardziej skuteczna niż dieta o niskiej zawartości tłuszczu w przypadku krótkotrwałej utraty wagi i w ciągu 6 miesięcy nie wiąże się ze szkodliwym wpływem na ważne czynniki ryzyka sercowo-naczyniowego u zdrowych kobiet. https://academic.oup.com/jcem/article/88/4/1617/2845298 pozamiatane. 
18 wrz 20 przez użytkownika: vibo69
A ja powiem coś bardzo oczywistego i nienowoczesnego. Waga spadła. Czas ponownie przeliczyć BMR. Deficyt jest indywidualny. Na czym grubas chudnie, chudzielec tyje.  
18 wrz 20 przez użytkownika: Nonuska
Nie trzeba nic liczyć. Nie schodzi smalec = je tyle co potrzebuje. Nie za mało i nie za dużo. Bez zmian w sposobie jedzenia czy też treści tego co się je nie będzie już zmian w kompozycji ciała. Ten martwy punkt spada na każdego wcześniej czy później kto się odchudza bez ćwiczeń siłowych 
18 wrz 20 przez użytkownika: vibo69
A spanko jak u ciebie wygląda ? Jak długo próbowałaś jeść mniej ? Może to po prostu wysoki kortyzol? Miałem takie coś też jak byłem na redukcji , po jakichś -10kg stanęło na 2 tygodnie mimo że robiłem sporą aktywność. Zrobiłem sobie tydzień na luzie (troszkę więcej kcal, tu słodycz tam drink) i ruszyło dalej.  
18 wrz 20 przez użytkownika: LittleGeneral

     
 

Skomentuj


Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
 


Historia Wagi monika1256


Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.