Pierogi ruskie własnej roboty
|
1522 kcal
|
Tłusz: 67,08g | Białk: 53,46g | Węglo: 167,66g.
Śniadanie: Sałatka Jarzynowa, Jajko na Twardo, Chleb Żytni. Lunch: Czosnek, Lubella Makaron Spaghetti Pełne Ziarno, Tesco Fix Spaghetti Napoli, Dawtona Kukurydza Gold, Dawtona Pomidory Krojone. Obiad: Jajko na Twardo, Chleb Żytni, Sałatka Jarzynowa. Przekąski/Inne: Baron Jajka Wielkanocne, Makowiec, Augusto Guliver Almond. więcej...
|
|
1458 kcal
|
Ćwiczenie:
Jazda na Rowerze (Spokojna) - <16/kph - 46 minut, Odpoczywanie - 13 godziny i 14 minut, Spanie - 10 godziny. więcej...
|
|
Komentarze
Właścicielka tak pięknych dłoni musiała ulepić je dobrze!
12 kwi 20 przez użytkownika: glob198
|
13 kwi 20 przez użytkownika: Dorszyk
|
13 kwi 20 przez użytkownika: Aniella ___
|
Aniella Dzięki, są bardzo dobre :)
13 kwi 20 przez użytkownika: Dorszyk
|
Ooo jak ja kocham pierogi ruskie chce się pani podzielić? hah
14 kwi 20 przez użytkownika: jula853
|
Jula zapraszam, jeszcze została jedna porcja :)
15 kwi 20 przez użytkownika: Dorszyk
|
A mogłabym poprosić o przepis.Teraz kwarantanna to może zrobię.
15 kwi 20 przez użytkownika: jula853
|
Jula przepis jest prosty, ilości zależnie ile chcesz aby wyszło pierogów. Gotujemy ziemniaki, potem ubijamy i czekamy aż wystygną. Dodajemy biały ser, ja wybieram półtłusty. Ubijamy razem z ziemniakami. Podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy do pozostałych składników, mieszamy, dodajemy przyprawy. Odstawiamy na jakiś czas do ostygnięcia. Ja lubię zrobić sobie farsz wieczorem, wtedy przez noc on się "przegryza" i następnego dnia lepię pierogi. Ciasto na pierogi robię najprostsze jak to jest możliwe, czyli mąka pszenna i do tego odrobinę gorącej wody. Nie dodaję jajka, choć oczywiście można, ale mi zawsze wtedy wyjdzie twarde ciasto, a więc ostatecznie zrezygnowałam. Zagniatamy, wyrabiamy, wałkujemy, wycinamy kółeczka szklanką i lepimy pierogi. Gdy wezmę kilka sztuk ziemniaków i 3 kostki sera to wychodzi mi sporo bo ok. 50 pierogów.
18 kwi 20 przez użytkownika: Dorszyk
|
|
|
|
|
Skomentuj
Musisz się zalogować, aby móc komentować. Kliknij tutaj, aby się zalogować.
|
|
|
|