Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
10 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: dfc1080

Flat Bread

Great with a stew, curry, or soup.

Składniki

Wskazówki

  1. Mix flour and salt, pour in milk and butter.
  2. Melt butter and milk in the microwave.
  3. Mix to form a dough, kneed until smooth.
  4. Divided into 6 and roll out to desired thickness.
  5. Cook in a pan on medium heat until golden brown on each side.
  6. Repeat until all cooked.
  7. Note: can replace milk and butter for plant-based and use any flour.
12 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Pieczywa & Wyroby Piekarnicze

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: gryziia
Smaczne naleśniki, które zaskoczą cię swoim smakiem.
przez użytkownika: ElwirkaP
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.
przez użytkownika: pj2137
Słodka i kremowa pieczona przekąska.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 278 kalorii w 1 porcji Flat Bread.
Podział Kalorii: 35% tłusz, 56% węglo, 9% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1161 kJ
14%
278 kcal
Tłuszcze
10,64g
15%
Tłuszcz Nasycony
6,27g
31%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,452g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,355g
Węglowodany
38,07g
15%
Cukier
2,77g
3%
Błonnik
1,8g
Białko
6,15g
12%
Sól
0,52g
9%
Cholesterol
25mg
Potas
3mg
0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
14%
z GDA *
(278 cal)
14% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (56%)
 
Tłuszcze (35%)
 
Białko (9%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.