Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 10 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: dfc1080
Flat Bread
Great with a stew, curry, or soup.
Składniki
Wskazówki
- Mix flour and salt, pour in milk and butter.
- Melt butter and milk in the microwave.
- Mix to form a dough, kneed until smooth.
- Divided into 6 and roll out to desired thickness.
- Cook in a pan on medium heat until golden brown on each side.
- Repeat until all cooked.
- Note: can replace milk and butter for plant-based and use any flour.
12 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Najnowsze Przepisy
Smaczne naleśniki, które zaskoczą cię swoim smakiem.
|
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Słodka i kremowa pieczona przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 278 kalorii w 1 porcji Flat Bread.
|
|
Podział Kalorii: 35% tłusz, 56% węglo, 9% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1161 kJ
14%
278 kcal
Tłuszcze
10,64g
15%
Tłuszcz Nasycony
6,27g
31%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,452g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,355g
Węglowodany
38,07g
15%
Cukier
2,77g
3%
Błonnik
1,8g
Białko
6,15g
12%
Sól
0,52g
9%
Cholesterol
25mg
Potas
3mg
0%
Podział Kalorii:
Węglowodany (56%)
Tłuszcze (35%)
Białko (9%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|