Czas Przygotowania: 5 min
Czas Gotowania: 50 min
Typ posiłku:
Desery
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: kinnguuu
Chlebek Bananowy
Najlepszy sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów.
Składniki
Wskazówki
- Piekarnik rozgrzać do 180°C.
- Obrać i rozgnieść banany.
- Połączyć z resztą składników, dokładnie wymieszać.
- Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto przełożyć i piec przez 45-50 min.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Desery
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Najnowsze Przepisy
Pyszne i ciepłe danie.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 216 kalorii w 1 porcji Chlebek Bananowy.
|
|
Podział Kalorii: 29% tłusz, 59% węglo, 12% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
903 kJ
11%
216 kcal
Tłuszcze
6,94g
10%
Tłuszcz Nasycony
4,058g
20%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,579g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,684g
Węglowodany
31,17g
12%
Cukier
6,9g
8%
Błonnik
5,3g
Białko
6,24g
12%
Sól
0,04g
1%
Cholesterol
46mg
Potas
194mg
10%
Podział Kalorii:
Węglowodany (59%)
Tłuszcze (29%)
Białko (12%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|