Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Desery
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Oceń:
Jeszcze nie oceniono.
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: gewka3
Ciasto Czekoladowe
Bogaty, słodki i smaczny.
Składniki
Wskazówki
- Rozgrzej piekarnik do 200°C i natłuść formę z ciastem.
- Rozbij jajka i oddziel żółtka od białek.
- Białka ubić mikserem na sztywną pianę. Dodać 20 g cukru i wymieszać. Odłożyć na bok.
- Pozostałe 180 g cukru wymieszaj z żółtkami i masłem.
- Dodać miękką czekoladę i wymieszać. Następnie dodać mąkę i sól, wymieszać.
- Delikatnie wymieszaj masę z białek.
- Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec 15-20 minut.
- Pozostawić w formie do ostygnięcia na 20 minut, następnie delikatnie oddzielić nożem ciasto od brzegów formy.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Desery
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
Danie z makaronem na obiad lub kolację.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Słodka pieczona przekąska.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 469 kalorii w 1 porcji Ciasto Czekoladowe.
|
|
Podział Kalorii: 56% tłusz, 37% węglo, 7% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1961 kJ
23%
469 kcal
Tłuszcze
28,89g
41%
Tłuszcz Nasycony
10,803g
54%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,376g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,108g
Węglowodany
42,57g
16%
Cukier
37,3g
41%
Błonnik
0,2g
Białko
8,13g
16%
Sól
0,18g
3%
Cholesterol
199mg
Potas
62mg
3%
Podział Kalorii:
Węglowodany (37%)
Tłuszcze (56%)
Białko (7%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|