Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
15 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Czas Gotowania:
1 godz
Typ posiłku:
Śniadanie
Przekąski
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:

Jeszcze nie oceniono.

Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: dagna.czajkowska

Chlebek Proteinowy

Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.

Składniki

Wskazówki

  1. Jajka ubić i wymieszać z serkiem wiejskim.
  2. Dodawać po kolei pozostałe składniki i dobrze wymieszać.
  3. Powstałą masę przelej do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez godzinę.
2 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Śniadanie Przekąski Pieczywa & Wyroby Piekarnicze

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: perzol22
Prosty, miękki i smaczny przepis.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 154 kalorii w 1 porcji Chlebek Proteinowy.
Podział Kalorii: 37% tłusz, 37% węglo, 26% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
644 kJ
8%
154 kcal
Tłuszcze
6,34g
9%
Tłuszcz Nasycony
1,837g
9%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,22g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,327g
Węglowodany
14,5g
6%
Cukier
2,31g
3%
Błonnik
3,1g
Białko
10,22g
20%
Sól
0,66g
11%
Cholesterol
56mg
Potas
109mg
5%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
z GDA *
(154 cal)
8% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (37%)
 
Tłuszcze (37%)
 
Białko (26%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.