Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Bułeczki bez mąki.
Składniki
Wskazówki
- Do twarogu dodajemy jajka sól i proszek do pieczenia, tworzymy masę twarogową. Następnie blendujemy płatki owsiane na mąkę.
- Do masy twarogowej dodajemy mix ziaren, następnie dodajemy mąkę owsianą, zostawiając ok 4-5 łyżek na otoczenie bułek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
- Formujemy kulki wielkości garści, obtaczamy w mące owsianej, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie bułki delikatnie dociskamy i nacinamy górę bułki aby nie popękały. Pieczemy w 180 stopniach do zarumienienia.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Najnowsze Przepisy
Pyszne i ciepłe danie.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 406 kalorii w 1 porcji Bułki Twarogowe.
|
|
Podział Kalorii: 55% tłusz, 20% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1700 kJ
20%
406 kcal
Tłuszcze
24,04g
34%
Tłuszcz Nasycony
5,418g
27%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,952g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,341g
Węglowodany
19,19g
7%
Cukier
3,27g
4%
Błonnik
7,2g
Białko
24,52g
49%
Sól
0,27g
5%
Cholesterol
106mg
Potas
34mg
2%
Podział Kalorii:
Węglowodany (20%)
Tłuszcze (55%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|