Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 25 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: tosiaaaam
Gulasz z Ciecierzycy
Świetne danie na bezmięsny posiłek.
Składniki
Wskazówki
- Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciecierzycę ugotuj al dente.
- W dużym garnku zeszklij na oleju posiekaną drobno cebulę i czosnek.
- Następnie dodaj do nich startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojony w małą kosteczkę seler naciowy, paprykę, obrane i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki. Dopraw pieprzem i słodką papryką. Całość wymieszaj i duś przez około 10 minut. Potem.
- Dodaj cieciorkę i zalać warzywa bulionem. Następnie dodaj przecier pomidorowy. Gotuj aż gulasz uzyska gęstą konsystencję. Na koniec przypraw danie majerankiem. Podaj gulasz z kaszą.
2 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Pyszne i ciepłe danie.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 169 kalorii w 1 porcji Gulasz z Ciecierzycy.
|
|
Podział Kalorii: 17% tłusz, 60% węglo, 23% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
705 kJ
8%
168 kcal
Tłuszcze
3,26g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,428g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,005g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,04g
Węglowodany
25,7g
10%
Cukier
3,78g
4%
Błonnik
6,8g
Białko
9,88g
20%
Sól
0,11g
2%
Cholesterol
0mg
Potas
214mg
11%
Podział Kalorii:
Węglowodany (60%)
Tłuszcze (17%)
Białko (23%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|