Baza danych żywności i licznik kalorii |
|
1 cal sześcienny, z kością gotowany (daje po usunięciu kości)
|
Wartość Odżywcza
Porcja
1 cal sześcienny, z kością gotowany (daje po usunięciu kości)
Energia
61 kJ
1%
15 kcal
Tłuszcze
0,48g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,091g
0%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,184g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,146g
Węglowodany
0,05g
0%
Cukier
0,01g
0%
Błonnik
0g
Białko
2,35g
5%
Sól
0,11g
2%
Cholesterol
9mg
Potas
33mg
2%
Ostatnia aktualizacja: 21 sie 07 07:33 AM
Podział Kalorii:
Węglowodany (1%)
Tłuszcze (31%)
Białko (68%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Zdjęcia
|
|
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Kal
15
|
|
Tłusz
0,48g
|
|
Węglo
0,05g
|
|
Białk
2,35g
|
Jest 15 kalorii w Witlinek (1 cal sześcienny, z kością gotowany).
|
Podział Kalorii: 31% tłusz, 1% węglo, 68% białk. |
Typowe porcje:
Porcja |
Kalorie |
1 cal sześcienny, z kością gotowany (daje po usunięciu kości) |
15 |
1 uncja, z kośćmi (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
20 |
1 cal sześcienny, bez kości gotowany |
22 |
1 uncja, z kośćmi, gotowany (daje po usunięciu kości) |
25 |
1 uncja, bez kości (daje po ugotowaniu) |
30 |
1 uncja, bez kości, gotowany |
37 |
1 filet (13 cm x 6,5 cm x 1 cm) |
98 |
1 ilość (85 g) |
112 |
100 gram |
132 |
1 małe (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
161 |
1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony |
180 |
1 średni (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
323 |
1 duży (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
647 |
Podobne rodzaje Ryba:
Zobacz też:
|
|
Wyszukiwarka Żywności
|
|
|
Ostatnio Spożyta Żywność:
|