Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Typ posiłku:
Zakąski
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Szalicja

Sałatka Śródziemnomorska

Miks warzyw z dresingiem na bazie awokado.

Składniki

Wskazówki

  1. Porwij sałatę, pokrój paprykę w kostkę, pomidory w ćwiartki, cebulę w piórka. Poszatkuj natkę. Wymieszaj składniki w misce, dodaj kukurydzę.
  2. Do wysokiego naczynia włóż miękkie awokado, dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól, pieprz, żabek czosnku. Zblenduj na gładko.
  3. Dodaj dressing do warzyw i dobrze wymieszaj. Gotowe.
3 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zakąski Przystawki Sałatki i Sosy do Sałatek

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: dcb09c14c4534f3fbf7fd039a25c09c6
Pyszne i ciepłe danie.
przez użytkownika: 3f22b06fbfa0455aa62b3ffdaf652006
Danie z makaronem na obiad lub kolację.
przez użytkownika: ElwirkaP
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 138 kalorii w 1 porcji Sałatka Śródziemnomorska.
Podział Kalorii: 52% tłusz, 40% węglo, 8% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
575 kJ
7%
138 kcal
Tłuszcze
8,52g
12%
Tłuszcz Nasycony
1,245g
6%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,452g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,072g
Węglowodany
14,76g
6%
Cukier
4,91g
5%
Błonnik
5,4g
Białko
3,02g
6%
Sól
1,32g
22%
Cholesterol
0mg
Potas
534mg
27%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
7%
z GDA *
(138 cal)
7% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (40%)
 
Tłuszcze (52%)
 
Białko (8%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.