Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Oceń:

Jeszcze nie oceniono.

Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: paulikaa

Carpaccio z Buraka

Pyszne, orzeźwiające i słodkie.

Składniki

Wskazówki

  1. Buraki pokroić w plastry i ułożyć na talerzach.
  2. Posyp połową prażonych pestek słonecznika i pestek dyni, a następnie dodaj świeżą rukolę, pokrywając cały burak.
  3. Zmiażdż ser feta i posyp pozostałe nasiona. Na wierzch polać sosem musztardowym i oliwą z oliwek.
  4. Smacznego.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne Przystawki Sałatki i Sosy do Sałatek

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Wikulla
Smaczne śniadanie lub przekąska.
przez użytkownika: Marta Hedgehog
Szybka, niskokaloryczna przekąska.
przez użytkownika: Truskawka18
Szybkie i pożywne śniadanie.
przez użytkownika: Marta Hedgehog
Smaczne i słodkie śniadanie.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 460 kalorii w 1 porcji Carpaccio z Buraka.
Podział Kalorii: 63% tłusz, 21% węglo, 16% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1925 kJ
23%
460 kcal
Tłuszcze
33,05g
47%
Tłuszcz Nasycony
9,486g
47%
Tłuszcz Jednonienasycony
12,226g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,412g
Węglowodany
24,58g
9%
Cukier
16,4g
18%
Błonnik
4,9g
Białko
19,22g
38%
Sól
2,00g
33%
Cholesterol
36mg
Potas
793mg
40%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
23%
z GDA *
(460 cal)
23% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (21%)
 
Tłuszcze (63%)
 
Białko (16%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2022 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.