Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Czas Przygotowania:
15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Oceń:

Jeszcze nie oceniono.

Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: paulikaa

Carpaccio z Buraka

Pyszne, orzeźwiające i słodkie.

Składniki

Wskazówki

  1. Buraki pokroić w plastry i ułożyć na talerzach.
  2. Posyp połową prażonych pestek słonecznika i pestek dyni, a następnie dodaj świeżą rukolę, pokrywając cały burak.
  3. Zmiażdż ser feta i posyp pozostałe nasiona. Na wierzch polać sosem musztardowym i oliwą z oliwek.
  4. Smacznego.
2 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne Przystawki Sałatki i Sosy do Sałatek

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: BlackBabe91
Chleb do żucia o niskiej zawartości cukru.
przez użytkownika: Truskawka18
Pyszne danie na zimną noc.
przez użytkownika: Endriu77
Szybki, smaczny i niskowęglowodanowy przepis.
przez użytkownika: sarczok
Szybkie i łatwe pyszne śniadanie.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 460 kalorii w 1 porcji Carpaccio z Buraka.
Podział Kalorii: 63% tłusz, 21% węglo, 16% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1925 kJ
23%
460 kcal
Tłuszcze
33,05g
47%
Tłuszcz Nasycony
9,486g
47%
Tłuszcz Jednonienasycony
12,226g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,412g
Węglowodany
24,58g
9%
Cukier
16,4g
18%
Błonnik
4,9g
Białko
19,22g
38%
Sól
2,00g
33%
Cholesterol
36mg
Potas
793mg
40%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
23%
z GDA *
(460 cal)
23% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (21%)
 
Tłuszcze (63%)
 
Białko (16%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2023 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.