Surowka z kiszonej kapusty - iwozna
Czas Przygotowania: 30 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Sałatki i Sosy do Sałatek
Przekąski
Inne
Lunch
Oceń:
Jeszcze nie oceniono.
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: iwozna
Surowka z kiszonej kapusty - iwozna
Surowka z kiszonej kapusty z marchewka, jablkiem i cebula
Składniki
Wskazówki
- Kapuste odsaczyc z wody i lekko pokroic.
- Marchewke zetrzec na srednich oczkach, jablko na duzych i dodac do kapusty.
- Cebule pokroic w kostke.
- Dodac olej i cukier, calosc dokladnie wymieszac i odstawic do lodowki, przynajmniej na godzine.
- Smacznego!
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 94 kalorii w 1 porcji Surowka z kiszonej kapusty - iwozna.
|
|
Podział Kalorii: 50% tłusz, 45% węglo, 4% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
395 kJ
5%
94 kcal
Tłuszcze
5,54g
8%
Tłuszcz Nasycony
0,445g
2%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
3,511g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,507g
Węglowodany
11,23g
4%
Cukier
6,75g
7%
Błonnik
3,3g
Białko
1,1g
2%
Sól
1,36g
23%
Cholesterol
0mg
Potas
251mg
13%
Podział Kalorii:
Węglowodany (46%)
Tłuszcze (50%)
Białko (4%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|