Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
1 godz
Typ posiłku:
Zupy
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Svetababiy

Zupa z warzywami i Kurczakiem

Szybka zupa z mrożonych warzyw.

Składniki

Wskazówki

  1. Pierś kurczaka umyć i gotować 30 min w 2L wody z solą i cukrem na małym ognie.
  2. Wyjąć mięso. W bulionie gotować makaron przez następne 15 min.
  3. Włożyć do garnka z bulionem i makaronem mrożone warzywa (marchew, fasolka, groszek) i pokrojąne w kostke mięso. Gotować jeszcze 15 min. W końcu dodać pietruszkę.
63 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zupy Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: gewka3
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika: dcb09c14c4534f3fbf7fd039a25c09c6
Pyszne i ciepłe danie.
przez użytkownika: 3f22b06fbfa0455aa62b3ffdaf652006
Danie z makaronem na obiad lub kolację.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 119 kalorii w 1 porcji Zupa z warzywami i Kurczakiem.
Podział Kalorii: 6% tłusz, 58% węglo, 36% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
497 kJ
6%
119 kcal
Tłuszcze
0,82g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,18g
1%
Tłuszcze Trans
0,008g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,137g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,27g
Węglowodany
17,32g
7%
Cukier
4,43g
5%
Błonnik
3,8g
Białko
10,78g
22%
Sól
1,06g
18%
Cholesterol
17mg
Potas
302mg
15%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
6%
z GDA *
(119 cal)
6% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (58%)
 
Tłuszcze (6%)
 
Białko (36%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.