Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
12 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Chynah

Flaxmeal Bread

Low carb bread made with flaxseed meal.

Składniki

Wskazówki

  1. Pre-heat oven to 350 °F (175 °C).
  2. In a 10x15" baking pan, line with parchment paper or oil.
  3. Mix dry ingredients well.
  4. Add wet ingredients to dry mix and combine well.
  5. Pour batter into pan and spread from center. Leave an inch or two from sides for thicker bread.
  6. Bake for 20 minutes until it springs back or its visibly brown.
  7. Cool and cut.
451 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Works very well for bread replacement.
user vote
02 sty 16 przez użytkownika: shallid
OMIGOD I am so trying this tomorrow thank you!
user vote
04 lut 15 przez użytkownika: JM-NZ-2015
Took a bit longer to bake than recipe said, left out the sweetener, but family loved it!!
user vote
29 cze 14 przez użytkownika: BaTtLeCaT oN ToP
Love this bread
user vote
25 lut 13 przez użytkownika: Hoosierloser
This recipe seems like it would work for Atkins, but I think induction phase only allows canola oil. Looking forward to trying it after I find out whether or not flaxseed oil is all right
user vote
30 wrz 12 przez użytkownika: shacancan
i added garlic, and Italian herbs, but it still needed more than the tablespoon of each. very filling--i use 1 slice and cut it in half to make a small sandwich. i did, however, find that coconut oil is wayyyy better than olive oil- on a lot of levels
user vote
20 sty 12 przez użytkownika: gearhead
Was looking for a new replacement for some time now - really excellent!
user vote
08 sty 12 przez użytkownika: dieDigge
Good bread replacement.. I made a grilled cheese sandwich with it. Not bad... texture reminds me of the MIM but it's a good substitute if you want something bready.
user vote
14 maj 11 przez użytkownika: thejamiep
Just made a loaf yesterday and have used the bread to make a panini sandwich and french toast! It has a nutty flavor, which I enjoy. Excellent bread, would like to make a bigger loaf, so will make double next time!
user vote
10 mar 11 przez użytkownika: chinasnake

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Pieczywa & Wyroby Piekarnicze

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: gryziia
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.
przez użytkownika: diesiulik
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 165 kalorii w 1 porcji Flaxmeal Bread.
Podział Kalorii: 72% tłusz, 13% węglo, 15% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
689 kJ
8%
165 kcal
Tłuszcze
14,07g
20%
Tłuszcz Nasycony
1,402g
7%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
4,151g
Tłuszcz Wielonienasycony
7,902g
Węglowodany
5,9g
2%
Cukier
0,16g
0%
Błonnik
5,3g
Białko
6,62g
13%
Sól
0,86g
14%
Cholesterol
88mg
Potas
28mg
1%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
z GDA *
(165 cal)
8% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (13%)
 
Tłuszcze (72%)
 
Białko (15%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.