Baza danych żywności i licznik kalorii |
|
1 średnia ryba najeżkokształtna, bez kości (daje po ugotowaniu)
|
Wartość Odżywcza
Porcja
1 średnia ryba najeżkokształtna, bez kości (daje po ugotowaniu)
Energia
1965 kJ
23%
470 kcal
Tłuszcze
13,62g
19%
Tłuszcz Nasycony
2,532g
13%
Tłuszcz Jednonienasycony
5,457g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,144g
Węglowodany
1,76g
1%
Cukier
0,4g
0%
Błonnik
0,4g
Białko
81,03g
162%
Sól
3,69g
61%
Cholesterol
242mg
Potas
1362mg
68%
Ostatnia aktualizacja: 21 sie 07 07:33 AM
Podział Kalorii:
Węglowodany (2%)
Tłuszcze (27%)
Białko (71%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Zdjęcia
|
|
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Kal
470
|
|
Tłusz
13,62g
|
|
Węglo
1,76g
|
|
Białk
81,03g
|
Jest 470 kalorii w Łupacz (1 średnia ryba najeżkokształtna, bez kości).
|
Podział Kalorii: 27% tłusz, 2% węglo, 71% białk. |
Typowe porcje:
Porcja |
Kalorie |
1 cal sześcienny, z kością gotowany (daje po usunięciu kości) |
14 |
1 uncja, z kośćmi (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
19 |
1 cal sześcienny, bez kości gotowany |
22 |
1 uncja, z kośćmi, gotowany (daje po usunięciu kości) |
24 |
1 uncja, bez kości (daje po ugotowaniu) |
29 |
1 uncja, bez kości, gotowany |
36 |
1 ilość (85 g) |
109 |
100 gram |
128 |
1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony |
174 |
1 filet (17 cm x 10 cm x 1 cm) |
197 |
1 mała ryba najeżkokształtna, bez kości (daje po ugotowaniu) |
314 |
1 średnia ryba najeżkokształtna, bez kości (daje po ugotowaniu) |
470 |
1 duża ryba najeżkokształtna, bez kości (daje po ugotowaniu) |
627 |
Podobne rodzaje Łupacz:
Podobne rodzaje Ryba:
Zobacz też:
|
|
Wyszukiwarka Żywności
|
|
|
Ostatnio Spożyta Żywność:
|