Baza danych żywności i licznik kalorii |
|
1 filet (13 cm x 6,5 cm x 1 cm)
|
Wartość Odżywcza
Porcja
1 filet (13 cm x 6,5 cm x 1 cm)
Energia
409 kJ
5%
98 kcal
Tłuszcze
3,24g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,61g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,239g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,984g
Węglowodany
0,3g
0%
Cukier
0,07g
0%
Błonnik
0g
Białko
15,82g
32%
Sól
0,75g
13%
Cholesterol
58mg
Potas
219mg
11%
Ostatnia aktualizacja: 21 sie 07 07:33 AM
Podział Kalorii:
Węglowodany (1%)
Tłuszcze (31%)
Białko (68%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Zdjęcia
|
|
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Kal
98
|
|
Tłusz
3,24g
|
|
Węglo
0,3g
|
|
Białk
15,82g
|
Jest 98 kalorii w Witlinek (1 filet).
|
Podział Kalorii: 31% tłusz, 1% węglo, 68% białk. |
Typowe porcje:
Porcja |
Kalorie |
1 cal sześcienny, z kością gotowany (daje po usunięciu kości) |
15 |
1 uncja, z kośćmi (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
20 |
1 cal sześcienny, bez kości gotowany |
22 |
1 uncja, z kośćmi, gotowany (daje po usunięciu kości) |
25 |
1 uncja, bez kości (daje po ugotowaniu) |
30 |
1 uncja, bez kości, gotowany |
37 |
1 filet (13 cm x 6,5 cm x 1 cm) |
98 |
1 ilość (85 g) |
112 |
100 gram |
132 |
1 małe (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
161 |
1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony |
180 |
1 średni (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
323 |
1 duży (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
647 |
Podobne rodzaje Ryba:
Zobacz też:
|
|
Wyszukiwarka Żywności
|
|
|
Ostatnio Spożyta Żywność:
|