Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 50 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Satysfakcjonujące danie o wysokiej zawartości składników odżywczych.
Składniki
Wskazówki
- Warzywa pokroić w kostkę. Pokrój wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa.
- Na patelni rozgrzać smalec i podsmażyć czosnek i cebulę, aż zacznie pachnieć. Dodaj wieprzowinę i smaż na złoty kolor. Dopraw do smaku.
- Dodaj warzywa i smaż przez 5 minut.
- Wlej 500ml wody i dodaj kostkę bulionu warzywnego. Przykryj pokrywką i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.
- Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj do rozpuszczenia. Gotuj przez 5 minut.
- Przełóż do miski i podawaj.
1 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Pyszne i ciepłe danie.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 785 kalorii w 1 porcji Gulasz Wieprzowy.
|
|
Podział Kalorii: 71% tłusz, 11% węglo, 18% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
3282 kJ
39%
784 kcal
Tłuszcze
61,86g
88%
Tłuszcz Nasycony
22,255g
111%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
27,195g
Tłuszcz Wielonienasycony
6,845g
Węglowodany
20,74g
8%
Cukier
12,05g
13%
Błonnik
4,8g
Białko
35,28g
71%
Sól
1,66g
28%
Cholesterol
159mg
Potas
991mg
50%
Podział Kalorii:
Węglowodany (11%)
Tłuszcze (71%)
Białko (18%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|