Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Tynka88
Pasta e Fagioli
Makaron z czerwoną fasolą, cebulką i czosnkiem w pomidorach z puszki.
Składniki
Wskazówki
- Podsmażamy posiekaną cebulę na oleju, po kilku minutach dodajemy rozgniecione ząbki czosnku. Dolewamy szklankę pomidorów z puszki i szklankę bulionu.
- Jeśli nie mamy akurat bulionu możemy dodać wody, albo drugą puszkę pomidorów z zalewą. Dorzucamy do całości wcześniej opłukaną fasolę, szklankę makaronu, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na małym ogniu aż makaron będzie miękki.
- Makaron można też ugotować wcześniej i dorzucić już gotowy do dania.
44 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Słodka i kremowa przekąska.
|
Smaczne danie o niskiej kaloryczności.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 152 kalorii w 1 porcji Pasta e Fagioli.
|
|
Podział Kalorii: 4% tłusz, 78% węglo, 18% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
636 kJ
8%
152 kcal
Tłuszcze
0,76g
1%
Tłuszcz Nasycony
0,143g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,143g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,342g
Węglowodany
31,5g
12%
Cukier
5,3g
6%
Błonnik
6,4g
Białko
7,21g
14%
Sól
2,22g
37%
Cholesterol
0mg
Potas
444mg
22%
Podział Kalorii:
Węglowodany (78%)
Tłuszcze (4%)
Białko (18%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|