Krem Pomidorowy Z Pulpetami Z Indyka
Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 30 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: karolafied
Krem Pomidorowy Z Pulpetami Z Indyka
Niskokaloryczne danie bez cholesterolu.
Składniki
Wskazówki
- Świeże warzywa pokroić w plastry i podsmażyć oliwą z oliwek.
- Dodaj pomidory z puszki, bulion i trochę wody do przykrycia. Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu.
- Dodaj pokrojoną mozzarella. Puree za pomocą blendera zanurzeniowego.
- Uformuj klopsiki i dodaj do zupy. Gotuj przez 5 minut.
3 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 202 kalorii w 1 porcji Krem Pomidorowy Z Pulpetami Z Indyka.
|
|
Podział Kalorii: 36% tłusz, 28% węglo, 36% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
845 kJ
10%
202 kcal
Tłuszcze
7,72g
11%
Tłuszcz Nasycony
4,02g
20%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,447g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,182g
Węglowodany
13,46g
5%
Cukier
10,76g
12%
Błonnik
3,4g
Białko
17,54g
35%
Sól
0,61g
10%
Cholesterol
0mg
Potas
142mg
7%
Podział Kalorii:
Węglowodany (28%)
Tłuszcze (36%)
Białko (36%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|