Wątróbka w Sosie Jabłkowo-cebulowym
Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: marobor
Wątróbka w Sosie Jabłkowo-cebulowym
Satysfakcjonujące, bogate w białko danie.
Składniki
Wskazówki
- Pokrój jabłka i cebulę w plastry. Oczyść i osusz wątróbki.
- W małej misce wymieszaj płynne składniki z niewielką ilością wody. Odłożyć na bok.
- Podsmaż cebulę w oleju arachidowym, aż będzie przezroczysta. Na tej samej patelni smaż jabłka przez 2 minuty. Odłożyć na bok.
- Posyp wątrobę mąką i pożądanymi przyprawami.
- Na tej samej patelni od góry smaż wątrobę przez 5 minut.
- Dodaj jabłka, cebulę i sos. Gotuj do miękkości.
1 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Danie z makaronem na obiad lub kolację.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 730 kalorii w 1 porcji Wątróbka w Sosie Jabłkowo-cebulowym.
|
|
Podział Kalorii: 44% tłusz, 33% węglo, 23% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
3054 kJ
37%
730 kcal
Tłuszcze
36,17g
52%
Tłuszcz Nasycony
8,046g
40%
Tłuszcz Jednonienasycony
13,926g
Tłuszcz Wielonienasycony
8,632g
Węglowodany
61,78g
24%
Cukier
31,31g
35%
Błonnik
7,1g
Białko
43,78g
88%
Sól
1,22g
20%
Cholesterol
0mg
Potas
534mg
27%
Podział Kalorii:
Węglowodany (33%)
Tłuszcze (44%)
Białko (23%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|