Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: strzalka7777
Omlet z Papryką i Pieczarkami
Pożywny omlet z warzywami gotowany na parze lub w piekarniku.
Składniki
Wskazówki
- Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, mieszamy razem.
- Jajka rozbełtujemy z mlekiem (ok. 2 łyżek) i z posiekanym koperkiem, doprawiamy solą, pieprzem, ew. ostrą papryką w proszku.
- Całość mieszamy i przelewamy do naczynia (u mnie jest to naczynie silikonowe o średnicy ok 13cm).
- Naczynie możemy gotować na parze bądź zapiekać w piekarniku, aż do momentu ścięcia jaj. Dzisiaj zrobiłam gotowane na parze i zajęło mi to ok. 20 min.
- Smacznego.
58 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Śniadanie
Lunch
Najnowsze Przepisy
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 190 kalorii w 1 porcji Omlet z Papryką i Pieczarkami.
|
|
Podział Kalorii: 49% tłusz, 17% węglo, 34% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
795 kJ
10%
190 kcal
Tłuszcze
10,71g
15%
Tłuszcz Nasycony
3,274g
16%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,814g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,43g
Węglowodany
8,15g
3%
Cukier
4,03g
4%
Błonnik
3,1g
Białko
16,92g
34%
Sól
0,82g
14%
Cholesterol
423mg
Potas
249mg
12%
Podział Kalorii:
Węglowodany (17%)
Tłuszcze (49%)
Białko (34%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|