Czas Przygotowania: 1 godz
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: qugar
Ryba po Japońsku
Smakuje pyszna.
Składniki
Wskazówki
- Wodę, olej rzepakowy, koncentrat ketchup, cukier, ocet , wymieszać ze sobą w jednym garnku i doprawić sola i pieprzem do smaku. Zagotować, odstawić do wystygnięcia.
- Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę i wymieszać ze sobą. Rybę przyprawić i obtoczyć w mące pełnoziarnistej, smażyć na oleju ryżowym.
- Rybę ułożyć w misce przekładając warstwami warzyw i sosu odstawić do lodówki na minimum 12 godzin żeby się potrawa przegryzła.
28 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Śniadanie
Lunch
Najnowsze Przepisy
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 283 kalorii w 1 porcji Ryba po Japońsku.
|
|
Podział Kalorii: 51% tłusz, 23% węglo, 26% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1182 kJ
14%
283 kcal
Tłuszcze
15,5g
22%
Tłuszcz Nasycony
1,927g
10%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
8,3g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,693g
Węglowodany
16,04g
6%
Cukier
6,17g
7%
Błonnik
1,4g
Białko
17,92g
36%
Sól
0,75g
13%
Cholesterol
60mg
Potas
44mg
2%
Podział Kalorii:
Węglowodany (23%)
Tłuszcze (51%)
Białko (26%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|