Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
11 porcja (e)
Czas Przygotowania:
1 godz
Czas Gotowania:
15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: qugar

Ryba po Japońsku

Smakuje pyszna.

Składniki

Wskazówki

  1. Wodę, olej rzepakowy, koncentrat ketchup, cukier, ocet , wymieszać ze sobą w jednym garnku i doprawić sola i pieprzem do smaku. Zagotować, odstawić do wystygnięcia.
  2. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę i wymieszać ze sobą. Rybę przyprawić i obtoczyć w mące pełnoziarnistej, smażyć na oleju ryżowym.
  3. Rybę ułożyć w misce przekładając warstwami warzyw i sosu odstawić do lodówki na minimum 12 godzin żeby się potrawa przegryzła.
28 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne Śniadanie Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: gewka3
Bogaty, słodki i smaczny.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.
przez użytkownika: Furmanka86
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika: basle1
Prosty przepis na przekąskę.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 283 kalorii w 1 porcji Ryba po Japońsku.
Podział Kalorii: 51% tłusz, 23% węglo, 26% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1182 kJ
14%
283 kcal
Tłuszcze
15,5g
22%
Tłuszcz Nasycony
1,927g
10%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
8,3g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,693g
Węglowodany
16,04g
6%
Cukier
6,17g
7%
Błonnik
1,4g
Białko
17,92g
36%
Sól
0,75g
13%
Cholesterol
60mg
Potas
44mg
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
14%
z GDA *
(283 cal)
14% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (23%)
 
Tłuszcze (51%)
 
Białko (26%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.