Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 40 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: krysol
Zupa Warzywna
Zupa z mrożonych warzyw z ziemniakami.
Składniki
Wskazówki
- Ziemniaki obrać, pokroić i przepłukać.
- Go garnka dodać warzywa, ziemniaki, kostkę rosołową, doprawić solą, dodać liść laurowy i ziarnko ziela angielskiego.
- Gotować ok. 30 min. od zagotowania, jak składniki będą miękkie doprawić śmietaną. Podawać z zielona pietruszką.
12 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Danie z makaronem na obiad lub kolację.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 120 kalorii w 1 porcji Zupa Warzywna.
|
|
Podział Kalorii: 40% tłusz, 47% węglo, 13% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
502 kJ
6%
120 kcal
Tłuszcze
5,19g
7%
Tłuszcz Nasycony
0,143g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,016g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,032g
Węglowodany
13,54g
5%
Cukier
3,99g
4%
Błonnik
1g
Białko
3,84g
8%
Sól
0,25g
4%
Cholesterol
0mg
Potas
3mg
0%
Podział Kalorii:
Węglowodany (47%)
Tłuszcze (40%)
Białko (13%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|