Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
30 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Przekąski
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Jagodnik

Bajgle

Miękkie i wilgotne pieczywo bez dodatku cukru.

Składniki

Wskazówki

  1. Oddziel żółtka od białek.
  2. Białka ubić na sztywną pianę.
  3. Dodaj jogurt i sól, następnie mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieść, aby uformować ciasto.
  4. Podziel na równe porcje i uformuj bułeczki. Ułóż na blasze do pieczenia.
  5. Ubij żółtka i posmaruj bułeczki. Posyp sezamem.
  6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut lub na złoty kolor.
2 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Pieczywa & Wyroby Piekarnicze Przekąski Śniadanie Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Lera_vm
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: ElwirkaP
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.
przez użytkownika: agat1911
Smaczne danie o niskiej kaloryczności.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 319 kalorii w 1 porcji Bajgle.
Podział Kalorii: 19% tłusz, 64% węglo, 17% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1333 kJ
16%
318 kcal
Tłuszcze
6,51g
9%
Tłuszcz Nasycony
2,164g
11%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,054g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,258g
Węglowodany
50,22g
19%
Cukier
2,21g
2%
Błonnik
1,9g
Białko
13,08g
26%
Sól
1,76g
29%
Cholesterol
0mg
Potas
77mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
16%
z GDA *
(318 cal)
16% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (64%)
 
Tłuszcze (19%)
 
Białko (17%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.