Omlet z Mozzarellą i Pomidorem
Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 5 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Bardzo dobry pierwszy posiłek w ciągu dnia. Dostarczy ci tego czego trzeba dostarczyć aby nasz dzień należał do udanych.
Składniki
Wskazówki
- Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę.
- Czosnek obieramy i wyciskamy.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę oraz czosnek. Po jednej minucie przykrywamy, zmniejszamy ogień i zostawiamy na 2-3 minuty.
- W międzyczasie pomidora obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Mieszamy i na wolnym ogniu pozostawiamy na minutę.
- Roztrzepujemy jaja z przyprawami i dodajemy na patelnię. Na wolnym ogniu pozostawiamy ok. 5 minut.
- Mozzarellę kroimy w kostkę, dokładamy do reszty.
- Szczypiorek drobno siekamy, bazylię kroimy na drobne kawałeczki. Posypujemy masę.
- Całość przykrywamy i zostawiamy na wolnym ogniu przez kilka minut – aż do momentu ścięcia się jaj na powierzchni. Kilkakrotnie należy zrobić patelnią koliste ruchy, aby masa znajdująca się na powierzchni przemieściła się na spód omleta.
138 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Śniadanie
Lunch
Najnowsze Przepisy
Smaczne danie makaronowe z warzywami i mięsem.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 351 kalorii w 1 porcji Omlet z Mozzarellą i Pomidorem.
|
|
Podział Kalorii: 58% tłusz, 17% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1469 kJ
18%
351 kcal
Tłuszcze
23,11g
33%
Tłuszcz Nasycony
11,032g
55%
Tłuszcz Jednonienasycony
6,72g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,904g
Węglowodany
14,82g
6%
Cukier
7g
8%
Błonnik
2,8g
Białko
22,12g
44%
Sól
0,72g
12%
Cholesterol
372mg
Potas
539mg
27%
Podział Kalorii:
Węglowodany (17%)
Tłuszcze (58%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|