Baza danych żywności i licznik kalorii |
|
1 filet (13,5 cm x 5 cm x 1 cm)
|
Wartość Odżywcza
Porcja
1 filet (13,5 cm x 5 cm x 1 cm)
Energia
633 kJ
8%
151 kcal
Tłuszcze
9,15g
13%
Tłuszcz Nasycony
2,045g
10%
Tłuszcz Jednonienasycony
4,084g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,314g
Węglowodany
5,38g
2%
Cukier
0,54g
1%
Błonnik
0,3g
Białko
11,07g
22%
Sól
0,63g
10%
Cholesterol
43mg
Potas
205mg
10%
Ostatnia aktualizacja: 21 sie 07 07:33 AM
Podział Kalorii:
Węglowodany (14%)
Tłuszcze (56%)
Białko (30%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Zdjęcia
|
|
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Kal
151
|
|
Tłusz
9,15g
|
|
Węglo
5,38g
|
|
Białk
11,07g
|
Jest 151 kalorii w Sum (1 filet).
|
Podział Kalorii: 56% tłusz, 15% węglo, 30% białk. |
Typowe porcje:
Porcja |
Kalorie |
1 cal sześcienny, z kością gotowany (daje po usunięciu kości) |
26 |
1 uncja, z kośćmi (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
36 |
1 cal sześcienny, bez kości gotowany |
41 |
1 uncja, z kośćmi, gotowany (daje po usunięciu kości) |
46 |
1 uncja, bez kości (daje po ugotowaniu) |
55 |
1 uncja, bez kości, gotowany |
68 |
1 filet (13,5 cm x 5 cm x 1 cm) |
151 |
1 ilość (85 g) |
204 |
1 mały głowacz białopłetwny (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
233 |
100 gram |
240 |
1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony |
326 |
1 mały (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
367 |
1 średni głowacz białopłetwy (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
468 |
1 duży głowacz białopłetwny (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
701 |
1 średni (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
785 |
1 duży (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
1176 |
Podobne rodzaje Sum:
Podobne rodzaje Ryba:
Zobacz też:
|
|
Wyszukiwarka Żywności
|
|
|
Ostatnio Spożyta Żywność:
|