Baza danych żywności i licznik kalorii |
|
1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony
|
Wartość Odżywcza
Porcja
1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony
Energia
1366 kJ
16%
326 kcal
Tłuszcze
19,76g
28%
Tłuszcz Nasycony
4,415g
22%
Tłuszcz Jednonienasycony
8,816g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,995g
Węglowodany
11,61g
4%
Cukier
1,16g
1%
Błonnik
0,7g
Białko
23,9g
48%
Sól
1,35g
23%
Cholesterol
94mg
Potas
443mg
22%
Ostatnia aktualizacja: 21 sie 07 07:33 AM
Podział Kalorii:
Węglowodany (14%)
Tłuszcze (56%)
Białko (30%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Zdjęcia
|
|
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Kal
326
|
|
Tłusz
19,76g
|
|
Węglo
11,61g
|
|
Białk
23,9g
|
Jest 326 kalorii w Sum (1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony).
|
Podział Kalorii: 56% tłusz, 15% węglo, 30% białk. |
Typowe porcje:
Porcja |
Kalorie |
1 cal sześcienny, z kością gotowany (daje po usunięciu kości) |
26 |
1 uncja, z kośćmi (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
36 |
1 cal sześcienny, bez kości gotowany |
41 |
1 uncja, z kośćmi, gotowany (daje po usunięciu kości) |
46 |
1 uncja, bez kości (daje po ugotowaniu) |
55 |
1 uncja, bez kości, gotowany |
68 |
1 filet (13,5 cm x 5 cm x 1 cm) |
151 |
1 ilość (85 g) |
204 |
1 mały głowacz białopłetwny (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
233 |
100 gram |
240 |
1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony |
326 |
1 mały (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
367 |
1 średni głowacz białopłetwy (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
468 |
1 duży głowacz białopłetwny (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
701 |
1 średni (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
785 |
1 duży (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
1176 |
Podobne rodzaje Sum:
Podobne rodzaje Ryba:
Zobacz też:
|
|
Wyszukiwarka Żywności
|
|
|
Ostatnio Spożyta Żywność:
|