Baza danych żywności i licznik kalorii |
|
1 uncja, bez kości (daje po ugotowaniu)
|
Wartość Odżywcza
Porcja
1 uncja, bez kości (daje po ugotowaniu)
Energia
231 kJ
3%
55 kcal
Tłuszcze
3,34g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,747g
4%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,491g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,845g
Węglowodany
1,96g
1%
Cukier
0,2g
0%
Błonnik
0,1g
Białko
4,04g
8%
Sól
0,23g
4%
Cholesterol
16mg
Potas
75mg
4%
Ostatnia aktualizacja: 21 sie 07 07:33 AM
Podział Kalorii:
Węglowodany (14%)
Tłuszcze (56%)
Białko (30%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Zdjęcia
|
|
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Kal
55
|
|
Tłusz
3,34g
|
|
Węglo
1,96g
|
|
Białk
4,04g
|
Jest 55 kalorii w Sum (1 uncja, bez kości).
|
Podział Kalorii: 56% tłusz, 15% węglo, 30% białk. |
Typowe porcje:
Porcja |
Kalorie |
1 cal sześcienny, z kością gotowany (daje po usunięciu kości) |
26 |
1 uncja, z kośćmi (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
36 |
1 cal sześcienny, bez kości gotowany |
41 |
1 uncja, z kośćmi, gotowany (daje po usunięciu kości) |
46 |
1 uncja, bez kości (daje po ugotowaniu) |
55 |
1 uncja, bez kości, gotowany |
68 |
1 filet (13,5 cm x 5 cm x 1 cm) |
151 |
1 ilość (85 g) |
204 |
1 mały głowacz białopłetwny (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
233 |
100 gram |
240 |
1 miarka kuchenna, gotowany, rozdrobniony |
326 |
1 mały (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
367 |
1 średni głowacz białopłetwy (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
468 |
1 duży głowacz białopłetwny (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
701 |
1 średni (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
785 |
1 duży (daje po ugotowaniu, kości usunięte) |
1176 |
Podobne rodzaje Sum:
Podobne rodzaje Ryba:
Zobacz też:
|
|
Wyszukiwarka Żywności
|
|
|
Ostatnio Spożyta Żywność:
|